Keerwanden

Assortiment keerwanden

Een keerwand is een betonnen element dat door het grote gewicht en zijn vorm bestand is/standhoudt tegen een grote druk. De wand is kerend op de voet en kan voor vele toepassingen worden gebruikt. De betonnen elementen worden aan elkaar worden geplaatst, waardoor er een enorm draagvermogen ontstaat. De meest gebruikelijke vorm van een keerwand is de L-keerwand, deze kan zowel met een extra hak aan de achterzijde worden gefabriceerd.

Keerwand 100x100x60
Keerwand 100x200x60
Keerwand 100x300x60
Keerwand 100x400x60
Keerwand 125x100x78
Keerwand 125x200x78
Keerwand 125x400x78
Keerwand 150x100x78
Keerwand 150x200x78
Keerwand 150x400x78
Keerwand 175x100x78
Keerwand 175x200x78
Keerwand 175x400x78
Keerwand 200x100x78
Keerwand 200x200x78
Keerwand 200x400x78

Waar worden de keerwanden voor gebruikt?

Er zijn vele toepassingen waarvoor een keerwand gebruikt kan worden. De meest voorkomende toepassing is de sleufsilo. De wanden worden aan beide zijden van de silo geplaatst, die ervoor zorgen dat het gras,mais, bieten etc. op zijn plaats wordt gehouden. Deze betonnen elementen zijn een prachtige en perfecte oplossing voor een duurzame opslag.Tegenwoordig worden de keerwanden ook steeds meer gebruikt in de particuliere sector. De wanden bieden een perfecte oplossing voor het opvangen van hoogte verschil in de tuin of als afrastering. Het beton is natuurlijk veel duurzamer dan een beschoeiing of afrastering van hout.

Welke soorten zijn er?

De meest gebruikelijke en voorkomende keerwanden hebben een L-vorm. Van de L-keerwanden zijn twee type wanden, de L-wand met hak en de L-wand zonder hak. De type wand met hak is vaak vrijdragend en is geschikt tot een aslast van 10 ton. De L-wand zonder hak moet in de meeste gevallen toegepast worden met een grondwal. De grondwal dient om voldoende stabiliteit en tegendruk te garanderen. De wanden zijn mooi glad afgewerkt waardoor dit een mooi en strak geheel vormt. Tevens zijn de elementen voorzien van hijsogen, zodat ze altijd geplaatst en verplaats kunnen worden. Ook zijn de wanden altijd voorzien van ijzeren wapening, dit geeft naast de hoge betonkwaliteit, stevigheid aan de betonnen wanden.

Voor welke toepassing zijn keerwanden geschikt?

De keerwanden bieden in de meeste gevallen een tijdelijke of permanente oplossing voor het storten of opslaan van materiaal. Ook voor waterkerende constructie kunnen de keerwanden prima worden ingezet. Ook de iets kleinere, minder hoge, keerwand wordt in de tuin ook steeds vaker gebruikt. U merkt dus al dat de keerwanden voor vele toepassingen ingezet kunnen worden. Afhankelijk van de situatie kunnen wij u de juiste keerwand aanbieden,zodat er voor elke toepassing de juiste en beste keuze wordt gemaakt. Neem daarom altijd contact op met onze experts.

Timmerman Beton is uw specialist in het leveren van keerwanden op maat. De keuze uit enkelkerende en dubbelkerende wanden in diverse uitvoeringen. U heeft bij ons een ruime keuze uit diverse hoogtes en lengtes wanden. Keerwanden en betonconstructies kunnen voor vele doeleinden worden toegepast, zoals:

– Opslagplaats voor materialen zoals mais, mest, zand, grind ect.
– Los- en laadperrons
– Opsluiting van wegen of wegbermen
– Hoogteverschillen op te vangen
– Kademuren

De mogelijkheden in keerwanden

Wij kunnen ons voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet, welke keerwanden voor uw toepassing geschikt zijn. Er zijn namelijk vele verschillende soorten en maten keerwanden leverbaar.

De meeste standaard keerwanden zijn snel te leveren en worden vanaf de vrachtwagen rechtstreeks in het werk gezet, mits de vrachtwagen er natuurlijk bij kan. Om u een goed advies te kunnen geven zijn er vaak een aantal vragen waar u rekening meer dient te houden. Waar wilt u de wanden voor toepassen, worden ze dubbel of enke kerend belast en komt er grondwal tegen de keerwanden? Hoe hoog wilt u de wanden hebben, let daarbij op de netto en bruto hoogte. De netto hoogte betekent de hoogte inclusief de voetdikte van de wand. Zo zijn er ook keerwanden met of zonder schuine kant in de hoek. Veel vragen over de keerwanden waar u het antwoordt wel op weet en waar wij een prima oplossing voor kunnen bieden. De keerwanden moeten passen bij de toepassing waar u ze voor wilt gebruiken. Een goed advies is dus wel degelijk van belang. Neem u dus gerust vrijblijvend contact met ons op om u goed voor te lichten en samen tot een oplossing op maat te komen.

Keerwanden Prijzen

De prijzen van de wanden is afhankelijk van de hoogte en lengte van de wand. De maximale lengte van een wand is 4meter. Ook kan er voor gekozen worden om een keerwand te nemen met een vlakke of iets aflopende voet. Wanneer men er voor kiest om een vlakke voet te nemen heeft dit zijn voordelen bij het leeghalen van bijvoorbeeld een sleufsilo. Er zijn verschillende opties mogelijk, zo kunt u de wanden krijgen met of zonder hak. Elke type wand heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus ook zijn prijs. Het is aan te raden om contact op te nemen met één van onze experts, zodat u voor een wand kiest die voor uw tioepassing geschikt is.

Keerwanden Beton

De keerwanden zijn standaard gemaakt van betonkwalieteit C60/75. Dit is een hoge betonkwaliteit met een milieuklasse van XA3, XC4, XD3, XS3 en XF4.
Standaard worden de meeste wanden glad afgewerkt, maar de rugzijde kan ook gebezemd, gerold of uitgewassen afgewerkt worden.
De wanden zijn in twee type belastingklasse te verkrijgen. Een standaard is de wand met grondkering en verkeersklasse 60, ook kan er gekozen worden voor een dubbelkerende wand.

Keerwanden plaatsen

De keerwanden / silowanden worden in de meeste gevallen vanaf de vrachtwagen in het werk geplaatst. De mechanische klem pakt de keerwand van de auto en zorgt ervoor dat ze direct op de juiste plek neergezet worden. Bekijk u eens onze filmpje over het keerwanden plaatsen. Er dient iemand aanwezig te zijn voor het begeleiden van de kraan en te zorgen dat de keerwanden vlak en recht worden gezet.

Eisen aan de ondergrond

De eisen die aan aan de ondergrond worden gesteld, zijn afhankelijk van de belasting op de keerwanden. De ondergrond moet natuurlijk wel voldoende draagkrachtig zijn. Mocht de ondergrond van niet voldoende draagkrachtig zijn (waar wij niet vanuit gaan) kunnen de keerwanden gaan kantelen of zijch verplaatsen. Ook kunnen er eventueel verzakkingen plaatsvinden. De ondergrond is dus een essentieel punt in het plaatsen van de keerwand. Tevens moet de ondergrond, waar de keerwanden komen te staan, voldoende verdicht zijn en moet over de gehele lengte en breedte gelijke kwaliteiten beschikken. Mocht u twijfelen over de ondergrond, dan adviseren wij om een bodemadviseur langs te laten komen om ondrzoek te doen naar de bodemgesteldheid. De keerwanden die u gaat plaatsen moet u jaren plezier van hebben, dus dit moet goed en zorgvuldig gebeuren!