Stelconplaten prijs

Wat de bepaald de stelconplaten prijs ? Hieronder vindt u een uitleg welke factoren van invloed zijn op de prijs van een stelconplaat.

Bent u specifiek op zoek naar het merk stelcon® ?

Stelcon® is een merk die vrijwel iedereen kent. Het komt dus ook in de regelmaat voor dat iemand een stelconplaat bedoelt, maar prima uit de voeten kan met een industrieplaat / betonplaat. De stelconplaten prijs wordt bepaald doordat het een gecertificeerd product is met kleine maat toleranties. De prijs heeft mede te maken met de betere slijt / deklaag die het product bezit. De stelcon® plaat is bedoeld voor een specifieke doelgroep, zoals gemeentes, overheden of grote industrieterreinen.
Stelconplaten zijn er in verschillende varianten en zijn er met of zonder warmgewalst stalen hoeklijn. Stelcon® is een bekend merk onder de platen en is een duurdere plaat in zijn segment. De prijs ligt voor dit gecetificeerde stelcon product dus hoger dan een standaard betonplaat / indistrieplaat.

Factoren die invloed hebben op de stelconplaten prijs

Merk maakt de prijs
Het merk stelcon® heeft drie soorten stelconpaten met de bijbehorende prijs. De N-plaat, S-plaat en de A-stootplaat.
De N-plaat is een bedrijfvloerplaat van ongewapend beton. De spanningen duie in de stelcon plaat optreden bij het belasten, worden geheel opgenomen door de beton.
De S-plaat is een bedrijfsvloerplaat van constructief gewapend beton. Kenmerk van de Stelcon S-plaat is dat door de belasting de optredende trekspaningen worden opgenomen door de wapening. De stelcon A-plaat wordt vaak in de overgangsconstructie gebruikt als stootplaat. De stootplaten worden toegepast bij de overgang van vloeren naar gebouwen.

Betonkwaliteit
De stelconplaten hebben een standaard betonkwaliteit van C50 /60. Dit geld voor zowel de N-plaat, S-plaat en de A-plaat.
De sterkteklassen worden als volgt aangeduid en heeft dus invloed op de prijs:

C20/25C = Concrete (beton)
20 = Karakteristieke cilinderdruksterkte in N/mm2
25 = Karakteristieke kubusdruksterkte in N/mm2

Hieronder vindt u een overzicht van de betonsterktes:
Normaal beton
C12/15
C20/25
C28/35
C30/37
C35/45
C45/55

Hoge betonsterkte
C53/65
C55/67
C60/75
C70/85
C80/95
C90/105
C100/115

Hoe deze rekenwaarde van de druksterkte wordt bepaald, staat in EN 1992 gespecificeerd.

Wapening
De wapening in de Stelcon N-plaat heeft een transportfunctie. Indien gewenst is een constructiefgewapende plaat mogelijk.
Stelcon S-platen en de A-plaat zijn bedrijfsvloerplaten van constructief gewapend beton. De spanningen die in de plaatoptreden bij het belasten, worden voor een deel opgenomen door het beton. De grote trekspanningen worden door de speciale boven- en onderwapening opgenomen.

Deklaag
N-plaat en S-plaat
De platen zijn voorzien van een hoge slijtvaste deklaag. Deze slijtvastheid wordt verkregen door een toeslag materiaal van veredeld kwarts én door achter elkaar liggende nabehandel processen. Eventueel is een ander toeslagmateriaal mogelijk. Indien een gekleurde deklaag is gewenst, worden kleurpigmenten als hulpstof toegepast. Standaard is de deklaag i.v.m. antislip, gebezemd afgewerkt.

A-plaat
De stelcon platen zijn voorzien van een hoge slijtvaste deklaag. Deze slijtvastheid wordt verkregen dooreen toeslagmateriaal van veredeld kwarts. Ander toeslagmateriaal is mogelijk. Indien een gekleurde deklaag is gewenst, worden kleurpigmenten als hulpstof toegepast. Standaard is de deklaag i.v.m. antislip, gebezemd afgewerkt.

Rand
De randen van de plaat zijn voorzien van een warmgewalst stalen hoeklijn, of een vellingkant. Dedoor Stelcon speciaal voor deze toepassing ontworpen hoeklijn heeft profileringen voor extrasterkte en aansluiting met het beton. De hoekrand is door het verankeringssysteem verbonden metde plaat.

Certificaat
N-plaat en S-plaat
De Stelcon N-plaat en S-plaat voldoet aan de BRL 11 04 "Bedrijfsvloerplaten van constructief beton" en heeft eenKOMO attest-met-productcertificaat.

A-plaat
Voor deze toepassing wordt de Stelcon A-plaat geleverd onder KOMO attest metproductcertificaat K42082 "Bouwelementen van beton".


Wilt u meer informatie over de verschillende types stelconplaten en over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.
Of kijk bij het aanbod stelconplaten , stelconplaten gebruikt , stelconplaten leggen

Stelcon®

Het merk stelcon is een zeer bekend merk onder de betonplaten. Wat houdt dit merk in en wat zijn de voordelen en nadelen. Lees meer over stelcon.

Stelcon platen

bent u op zoek naar een merk plaat die voor uw toepassing geschikt is, bekijk dan het overzicht stelcon platen. Deze platen zijn voorzien van een certificaat.