Stelcon® N-platen

Stelconplaten N-platen

Stelcon N-plaat 200x200x14cm
Ongewapende Stelconplaten

Stelcon® S-platen

Stelconplaten S-platen

Stelcon S-plaat 200x200x14cm
Gewapende Stelconplaten

Stelcon® A-platen

Stelconplaten A-platen

Stootplaten worden toegepast bij overgand van vloer naar gebouw

Stelcon® M-platen

Stelconplaten M-platen

Mileuplaten zijn voor plaatsen waar het milieu wordt bedreigd.

Aanbod stelconplaten

Het merk Stelconplaten
Wanneer er gesproken wordt over stelconplaten dan wordt hiermee vaak een gewone betonplaat of industrieplaat mee bedoeld. Voor veel doeleinden ligt de stelconplaten prijs hoger dan een normale betonplaat. Stelcon is dus een merknaam die staat voor een kwalitatief en gecertificeerd product. De stelcon plaat is bedoeld voor een specifieke doelgroep zoals gemeentes, overheden of grote industrieterreinen / bedrijfsvloeren.
Wilt u dus een voordelige beton plaat die niet aan extreem hoge eisen voldoet en gecertificeerd is, dan komt u op ons "gewone" assortiment platen.

Keuze uit diverse stelconplaten
De standaard stelconplaten hebben een afmeting van 200x200 cm. Echter zijn deze wel in verschillende diktes verkrijgbaar. Het merk stelcon kent drie soorten stelconpaten, de N-plaat, S-plaat en de A-stootplaat. Ook is er keuze uit stelcon platen met of zonder stalen hoeklijn. De hoeklijnen van stelcon worden warmgewalst, zodat ze stevig en goed aan de plaat vast zitten. Naast de standaard afmetingen zijn er ook pasplaten leverbaar. De stelcon platen zijn geschikt voor zeer uiteinlopende doeleinden en industriële toepassingen. Hierbij kan men denken aan permanente of tijdelijke verharding, zoals opslagterreinen, loodsen en distributiecentra. Maar ook voor tijdelijke verharding zijn de stelcon platen meer dan geschikt.

Stelconplaten met stalen hoekrand
Stelconplaten zonder stalen hoekrand

Permanente stelconplaten
Wilt u een vloer maken van stelcon platen , dan beshcikt u met deze platen over een terreinverharding die gedurende vele jaren in een perfecte staat en condictie zal blijven.
De advisuers van timmerman beton kunnen met hun jarenlange specilisme en ervaring u prima voorzien van de perfecte oplossing. Zelfs de ondergrond, die zeker van belang is, nemen zij mee in hun advies. Met de juiste ondergrond bent u er vrijwel zeker van dat een stelconplaat bereknd is tegen zware belastingen. U bedrijfsterrein is daardoor jarenlang onderhoudsvrij. Wij leveren daarom strikte voorschriften voor het verwerken van de platen, zodat geen plaatschade, spoorvroming, verzakkingen etcetera zult ondervinden. Tevens zijn de stelconplaten eenvoudig en snel uit het werk te halen en te verplaatsen / herleggen.

Tijdelijk gebruik van stelconplaten
De stelcon platen zijn ook geschikt als tijdelijke terrein verharding van bouwplaatsen, wegen / paden en parkeerplaatsen. De stelcon platen zijn uit ervaring eenvoudig uit te nemen en herbruikbaar. Zo blijven de stelconplaten hun waarde na langere tijd behouden, dat is natuurlijk een groot voordeel van een investering in platen bij een tijdelijke verharding. Wilt u dus uw terrein opnieuw inrichten of wilt u de platen van een tijdelijke plaats verplaatsen, dan is dit geen enkel probleem. Met een steconplaat kiest u voor flexibiliteit en duurzaamheid. Een stelconplaat blijft zijn waarde behouden.

Gebruikte stelconplaten
Wij bieden regelmatig stelconplaten gebruikt aan. Afhankelijk van het werk waar ze uit komen, bekijken wij de platen en beoordelen ze op A-keus of B-keus. De platen moeten voor u wel bruikbaar zijn, dus daarom selecteren wij de platen zorgvuldig. Over het algemeen zijn de gebruikte platen erg in trek, dus zorgt u ervoor dat u er snel bij bent.
Bekijk ons aanbod ons aanbod stelconplaten gebruikt.

Stelconplaten N-platen
De Stelcon N- plaat kent veel toepassingsmogelijkheden. In de industrie, voor transport-, en overslagbedrijven, maar ook als (tijdelijke) verharding bij bouwprojecten. De Stelcon N-plaat is leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. Voor elke toepassing een oplossing. Stelcon platen zijn eenvoudig te leggen en te verplaatsen. Zo blijft de ondergrond altijd bereikbaar. Onderhoudskosten als gevolg van zettingen en zakkingen blijven tot een minimum beperkt. Door de grote afmetingen van de elementen kunnen ze lasten prima spreiden naar de onderliggende lagen.

Stelcon N-platen zijn bedrijfsvloerplaten van ongewapend beton. De spanningen die in de plaat optreden bij het belasten, worden geheel opgenomen door het beton. De wapening in de Stelcon N-plaat heeft een transportfunctie. Indien gewenst is een constructief gewapende plaat mogelijk. De platen zijn voorzien van een hoge slijtvaste deklaag. Deze slijtvastheid wordt verkregen door een toeslagmateriaal van veredeld kwarts én door achter elkaar liggende nabehandel processen. Ander toeslagmateriaal is mogelijk. Indien een gekleurde deklaag is gewenst, worden kleurpigmenten als hulpstof toegepast. Standaard is de deklaag i.v.m. antislip, gebezemd afgewerkt. De randen van de plaat zijn voorzien van een warmgewalst stalen hoeklijn. De door Stelcon speciaal voor deze toepassing ontworpen uitvoering heeft profileringen voor extra sterkte en aansluiting met het beton. De hoekrand is door het verankeringssysteem verbonden met de plaat. Stelcon N-platen worden opgenomen en gelegd met een vacuüm hijssysteem of d.m.v. Stelcon hijssleutels gebruikmakend van de twee hijsgaten. De Stelcon N-plaat voldoet aan de BRL 11 04 "Bedrijfsvloerplaten van constructief beton" en heeft een KOMO attest-met-productcertificaat.

Vraag een offerte aan voor de N-platen:

Stelconplaten S-platen
De toepassing S-plaat constructief gewapend met hoekstalen omranding Kenmerken De Stelcon S-plaat kent veel toepassingsmogelijkheden. In de industrie, voor transport-, en overslagbedrijven, maar ook als (tijdelijke) verharding bij bouwprojecten. De Stelcon S-plaat is leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. Voor elke toepassing een oplossing. Stelcon platen zijn eenvoudig te leggen en te verplaatsen. Zo blijft de ondergrond altijd bereikbaar. Onderhoudskosten als gevolg van zettingen en zakkingen blijven tot een minimum beperkt. Door de grote afmetingen van de elementen kunnen ze lasten prima spreiden naar de onderliggende lagen.

Stelcon S-platen zijn bedrijfsvloerplaten van constructief gewapend beton. De spanningen die in de plaat optreden bij het belasten, worden voor een deel opgenomen door het beton.

De grote trekspanningen worden door de speciale boven- en onderwapening opgenomen. De platen zijn voorzien van een hoge slijtvaste deklaag. Deze slijtvastheid wordt verkregen door een toeslagmateriaal van veredeld kwarts én door achter elkaar liggende nabehandel processen. Ander toeslagmateriaal is mogelijk. Indien een gekleurde deklaag is gewenst, worden kleurpigmenten als hulpstof toegepast. Standaard is de deklaag i.v.m. antislip, gebezemd afgewerkt. De randen van de plaat zijn voorzien van een warmgewalst stalen hoeklijn. De door Stelcon speciaal voor deze toepassing ontworpen uitvoering heeft profileringen voor extra sterkte en aansluiting met het beton. De hoekrand is door het verankeringssysteem verbonden met de plaat. Stelcon S-platen worden opgenomen en gelegd met een vacuüm hijssysteem of d.m.v. Stelcon hijssleutels gebruikmakend van de twee hijsgaten. De Stelcon S-plaat voldoet aan de BRL 11 04 "Bedrijfsvloerplaten van constructief beton" en heeft een KOMO attest-met-productcertificaat.

De stelconplaten zijn dan ook een gangbare oplossing voor uw erfverharding. Echter zijn de "gewone" betonplaten vaak goedkoper in aanschaf.
Het komt dan ook veel voor dat mensen op zoek zijn naar stelconplaten, maar gewoon betonplaten bedoelen. Vooral als u de betonplaten wilt
hergebruiken of regelmatig wilt verplaatsen (bijv. bij tijdelijke wegen) zijn deze stelconplaten een uitkomst.

Vraag een offerte aan voor de S-platen:


Afmetingen van onze Stelconplaten

Er zijn standaard afmetingen stelconplaten van 200x200x14cm, 200x150x14cm en 200x100x14cm. Deze 14cm dikke stelconplaten hebben een
aslast van 15 ton voor rijdend verkeer. Deze aslast is echter wel afhankelijk van de door u gelegde ondergrond. Het is dan ook aan te raden om de bijgevoegde legvoorschriften goed door te nemen voordat u de stelconplaten gaat leggen. Bekijk het assortiment betonplaten, door op de button te klikken.

Er zijn ook stelconplaten met de afmetingen 200x200x16cm en 200x150x16cm. Deze 16cm dikke stelconplaten hebben een aslast van 20 ton. Deze platen zijn dus
gemaakt voor een zwaardere belasting. Echter is het ook mogelijk om andere afmetingen te bestellen. Deze speciale afmetingen zullen op aanvraag
gemaakt worden.

Stelconplaten met staal

Stelconplaten zijn betonplaten die, om beschadiging te voorkomen, rondom zijn voorzien van een ingestort stalen hoeklijn. De stelconplaten kunnen dus voorzien worden van hoekranden van staal. In de meeste gevallen is dit niet nodig en worden de platen voorzien van veilingkanten.
De oppervlakte van de stelconplaten kunnen gebezemd of glad zijn. Dit is puur afhankelijk van waar u de betonplaten voor wilt gebruiken.
Alle stelconplaten zijn voorzien van hijshulzen zodat de stelconplaten eenvoudig met hijshaken gelegd kunnen worden. Daarnaast kunnen de stelconplaten ook met behulp van zuignappen worden geplaatst.

Timmerman beton helpt u graag bij het maken van de juiste, goedkoopste en kwalitatief beste oplossing voor uw situatie. Vraag daarom vrijblijvende een offerte aan.
Natuurlijk kunt u ook telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Stelconplaten leggen

Timmerman beton is gespecialisseerd in het stelconplaten leggen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het leggen van de de stelconplaat. Voordat u gaat leggen, dient u goed voorbereid te werk te gaan.

Stelconplaten prijs

De stelconplaten prijs wordt bepaald door de afmeting, betonkwaliteit en de afwerking van de stelcon platen. Niet voor elke toepassing is een standaard stelconplaat geschikt.