Nieuwe Industrieplaten

Nieuwe industrieplatenBekijk hier ons aanbod aan nieuwe industrieplaten. Deze zijn er in verschillende afmetingen en diktes.

Gebruikte industrieplaten

gebruikte industrieplatenBent u op zoek naar gebruikte industrieplaten, bekijkt u dan ons aanbod gebruikte platen.

Stelconplaten

Stelconplaten overzichtWij kunnen u ook originele stelconplaten leveren. Deze platen zijn voorzien van een komo certificaat.

Industrieplaten

Bij timmerman beton vindt u ruim aanbod aan industrieplaten. Deze zijn voor vele toepassingen geschikt en tevens snel leverbaar.

Industrieplaten

De industrieplaten zijn de ideale platen voor het verharding van uw terrein. De industrieplaat van Timmermanbeton is voordelig en snel leverbaar.

Vaak wordt de industrieplaat gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld een sleufsilo, bedrijfshal, opslag terrein.
De ondergrond (fundering)  van de industrieplaat is mede bepalend welke soort plaat voor u geschikt is. Vooraf zult u dus moeten informeren/controleren op welke ondergrond/grondslag de platen komen te liggen. Daarnaast is het van belang dat er wordt gekeken welk soort verkeer erover de industrieplaten gaat.

Het zandbed waarin de industrieplaten komen te liggen dient voldoende op afschot te liggen en goed verdicht te worden. Een goed zandbed is minimaal 30cm dik. Het beste is om een grof zand soort te nemen, zodat het water makkelijk weg kan.

Ga direct naar het overzicht om het aanbod industrieplaten te bekijken.

Industrieplaten leggen kunt u zelf doen of kunt u laten doen. Op het moment dat u het zelf doet zitten daar risico's aan verbonden en daarom hebben wij hieronder 4 tips om u te helpen om de industrieplaten te leggen op de juiste manier.

Ondergrond Industrieplaten
Voor aanvang van het leggen van industrieplaten of stelconplaten dient u te weten op welke ondergrond de platen komen te liggen. Zandgrond, klei, veen op klei ect. Afhankelijk van het soort grond dient men de onder baan te prepareren. Zit u bijvoorbeeld op veengrond, dan is het advies om eerst een baan in meerdere lagen van gebroken puin te maken en goed af te trillen. Daarop dient u een zandbed aan te brengen. Weet u niet goed op welke soort grond u zit of dat de bodemgesteldheid voldoende draagkracht heeft, dan kunt u hiervoor het beste een deskundige inschakelen. De bodemgesteldheid is uiteindelijk bepalend voor de uiteindelijke draagkracht van de ondergrond. Laat u zich dus goed adviseren. 

Het zand dient gelijk matig verdicht te worden. Dit kunt u doen door minimaal twee lagen grof wit zand aan te brengen en verdicht te worden, deze laag zand dient +/- 30cm dik te zijn. Het beste is om spuitzand te gebruiken, dit heeft een dikkere korrel en laat het water makkelijk door. Zo voorkomt u dat er water onder de betonplaten blijft staan. Het verdichten moet gebeuren met behulp van een trilplaat van minimaal 450kg. Het grondwaterpijl dient minimaal 0,5m lager te zijn dan het niveau van de betonplaten. Het egaliseren van de zandbaan kan het beste gebeuren met een laser bak. Op deze manier weet u zeker dat de baan super strak en vlak is. na het egaliseren dient de baan weer te worden afgetrild. Voor het plaatsen dient de toplaag van +/- 5mm weer los te worden gemaakt met bijvoorbeeld een hak. Hierdoor kan de betonplaat zich zich beter zetten in de ondergrond. 

Industrieplaten aanvoeren
Een goede bereikbaarheid van de losplaats is van zeer groot belang. De industrieplaten worden namelijk geleverd met een steentrailer met bestuurbare achterassen van +/- 18 meter lang. Een volgeladen trailer is ca. 50 ton en zal uitsluitend over voldoende verharde wegen rijden en vanaf voldoende verhard terrein lossen. Wilt u de industrieplaten dus op een plek hebben waar de vrachtwagen moeilijk bij zou kunnen, dan dient u dit vooraf te melden, zodat er naar een passende oplossing gezocht kan worden. Wilt u de industrieplaten laten lossen of leggen, dan is de bereikbaarheid dus heel belangrijk.

Legmethode industrieplaten 
Er zijn verschillende manieren van leggen mogelijk. Zo kunt u de betonplaten zelf leggen of laten leggen. Dit kan op verschillende manieren:

Het laten leggen van de betonplaten kan vanaf de vrachtwagen met behulp van een vacuüm pomp. De kraan die op de trailer staat wordt verbonden deze vacuümpomp. U kunt ze ook zelf leggen met behulp van hijshaken. Vraagt u voordat u hijshaken gebruikt of u de juiste haken heeft. Elk formaat industrieplaten kan namelijk voorzien zijn van een andere hijsvoorziening.

Voor het plaatsen van de betonplaten kan de plaats worden uitgezet met behulp van bijvoorbeeld piketten en metseldraad. Op deze manier weet u zeker dat de platen haaks tegen elkaar aan komen te liggen en recht in het werk komen. Tijdens het leggen is het aan te raden om de platen +/- 5mm uit elkaar te leggen. Deze voeg kan eenvoudig gecreëerd worden door gebruik te maken van afstandhouders. Belangrijk is om één afstandhouder per scheidslijn (tussen twee platen) te plaatsen op het smalste punt van de plaat. De afstandhouders niet direct verwijderen, maar wachten totdat alle betonplaten zijn gelegd. Vervolgens dient u de voegen in te vegen met met schoon, droog en grof zand. het invegen van de voegen zorgt voor een goede opsluiting van de platen. tevens dient u de betonplaten op te sluiten met bijvoorbeeld een opsluitband. Dit voorkomt verzakking aan de zijkant en houdt de platen keurig op zijn plaats.

Industrieplaten kopen
Er zijn verschillende soorten, afmetingen en afwerkingen van industrieplaten. Hoe weet u nu welk type betonplaat voor u geschikt is. Uit zoveel soorten is de juiste keuze maken erg lastig. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. Vraag vrijblijvend een offerte, wij helpen u graag.