Betonblokken

De betonblokken zijn de ideale oplossing voor het maken van bijvoorbeeld een scheidingsmuur of opslag. De beton blokken zijn leverbaar met of zonder nokken en in diverse afmetingen.

De voordelen van betonblokken

De betonblokken stapelen 
De blokken zijn eenvoudig te stapelen en in een hoogte die voor uw toepassing geschikt is. Ze worden gestapeld volgens het 'lego' systeem en kennen daarom vele bouw mogelijkheden. Het voordeel van blokken is dat deze tevens makkelijk uitgebouwd of verhoogt kunnen worden. Wilt u in de toekomst een exctra laag erbij op dan is dit vrij makkelijk realiseerbaar. Ook als u een muur wilt verlengen, kunt u de blokken in verband doorleggen en zo de muur makkelijk verlengen. Daarnaast zijn de betonblokken / megablokken duurzaam en geschikt voor hergebruik en verplaatsbaar.

Met of zonder nokken
Op de standaard betonblokken van 160cm zitten 8 nokken. De nokken vallen precies in elkaar en zorgen voor de stevigheid van de muur.
Voor de bovenste laag zijn er ook blokken leverbaar met een vlakke bovenkant.

Afmetingen betonblokken
De beton blokken zijn er in de volgende afmetingen: 

Betonblokken 80cm breed
> betonblok 160x80x80
> betonblok 80x80x80
> betonblok 160x80x40
> betonblok 80x80x40

Betonblokken 40cm breed
.> betonblok 160x40x80
> betonblok 80x40x80
> betonblok 80x40x40
> betonblok 40x40x40


De blokkenblokken 160x80x80
Wanneer u werkt met betonblokken met een hoogte en breedte van 80cm kunt u hoger stapelen dan een blok van 40cm breed. De muur is stabieler en minder kwetsbaar. 
Ook is de muur sterker door minder voegen en heeft een strakkere uitstraling. Tevens zijn de blokken voordeliger in vergelijking met betonblokken die een hoogte van 40cm hebben. 

Waarvoor kunt u de betonblokken toepassingen
De blokken zijn voor vele toepassingen geschikt en kunnen eenvoudig en snel geplaatst worden.
U kunt denken aan bijvoorbeeld:

  • Keermuren
  • Brandwerende wanden
  • Opslag kuil / zand / grind
  • Geluidswanden
  • Ballastblokken
  • etcetera