Groenspoorplaten / Kavelpadplaten   

Groenspoorplaten zijn betonplaten, geconstrueerd voor verwerking in de breedterichting.
Toepassing van de betonplaten als spoor van 55 cm is daarom niet toegestaan. Voor situaties waarbij een kavelpad bereden gaat worden door wegverkeer zijn er speciale versterkte groenspoorplaten van 165x55x16 cm. Deze betonplaat is leverbaar op bestelling. De uitvoering van deze bijzondere verhardingsplaten is optimaal afgestemd op het gebruik in het weiland. Door de gatenconstructie en profilering aan de onderzijde zijn de groenspoorplaten licht in gewicht en groeit het gras er doorheen, zodat zij na enige tijd praktisch onzichtbaar zijn. Het land behoeft te plaatse alleen te worden gefreesd en geëgaliseerd. Door het profiel aan de onderzijde van de groenspoorplaten, is zijdelings uitwijken vrijwel uitgesloten.

Groenspoor betonplaten in 2 formaten

Voor het normale gebruik van kavelpaden door vee, tractoren, mestverspreiders en opraapwagens zijn er groenspoorplaten van 140x55x16 cm. Twee van deze groenspoorplaten naast elkaar vormen een pad van 2,80 m breedte. De toelaatbare aslast voor landbouwverkeer – verdeeld over twee platen – is acht ton ofwel vier ton wieldruk. Voldoende voor bijna alle weideverkeer. De extra brede Groenspoorplaten van 165x55x16 cm zijn speciaal ontworpen voor situaties waarin een hogere belasting verwacht wordt, de ondergrond uitzonderlijk slecht is of een breder pad gewenst wordt. Een padbreedte van 3,30 m en een toelaatbare aslast tot tien ton landbouwverkeer geven ook het zwaarste en breedst sporende verkeer ruim baan.

De Groenspoor betonplaten zelf leggen

Zelf leggen snel en eenvoudig. Het leggen van Groenspoorplaten is een karwei dat gemakkelijk door twee man kan worden gedaan. De groenspoorplaten kunnen met behulp van een tractor met voor- of achterlaadinrichting of kraan, met twee tegelijk worden gelegd. De werkzaamheden in het land zijn te onderscheiden in frezen, egaliseren en het leggen van de platen.


Frezen en egaliseren van groenspoor betonplaten

Er moet 2 à 3 cm diep fijn gefreesd worden daarna egaliseren. Deze volgorde blijven herhalen totdat er een goed geëgaliseerde baan gerealiseerd is. Deze baan vervolgens opvullen met schraatzand zodat de bovenlaag een glad oppervlakte krijgt. Op deze baan worden de groenspoorplaten gelegd. Zodra alle platen gelegd zijn moeten de gaten opgevuld worden met schraatzand. De platen moeten helemaal tot aan de bovenzijde gevuld worden om een goede aslast te realiseren.


Offerte aanvragen, Groenspoorplaten

Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
Plaats *
Uw bericht *